Dátum: 2018 április 26. (csütörtök) | Ervin

hírek

Az 57 kg-os Maróti Alexandra is ott lesz a győri EYOF-on!

Judo szakosztály 2017-06-14 Megtekintések száma: 576

Hat-hat fiú és leány cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a negyven nap múlva kezdődő, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Közülük négyen dobogós helyen állnak a legfrissebb ifjúsági világranglistán, mi több, a hazai környezetben versenyző Sipőcz Richárd vezeti azt.

Mindössze negyven nap van hátra a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kezdetéig. A magyar versenyzők nyolc sportágban mérethetik meg magukat: atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kézilabdában, kosárlabdában, röplabdában, tornában és úszásban. Kajak-kenuban a hét végén dőlt el, kik kvalifikáltak hazánk első olimpiai sporteseményére, most pedig a tizenkét tagú cselgáncsválogatottat mutatjuk be.

A hat-hat fős fiú- és leánycsapat tagjai abból az ifjúsági korosztályból kerültek ki, amely sikert sikerre halmozott az Európa Kupa-sorozatban, azzal a kiegészítéssel, hogy az EYOF-on kizárólag a 2000-ben és 2001-ben született cselgáncsozók léphetnek tatamira, az 1999-es születésűek már nem szerepelhetnek. A névsort a szövetség versenysportbizottságának ülésén hagyták jóvá, mindkét nemben egy-egy tartalékot is megnevezve.

A reményekről mindent elmond, hogy a magyarok közül négyen dobogós helyen állnak a legfrissebb, júniusi ifjúsági világranglistán. Sipőcz Richárd vezeti a +90-os súlycsoport rangsorát, Feczkó Csanád az 50 kg-osok, Özbas Szofi az 52 kg-osok mezőnyében áll a második helyen, Vida Csaba pedig az 55 kg-os súlycsoportban foglalja el a harmadik helyet. A 32. pozíciónál hátrébb egyik magyar sem található .

A fiúk között 50 kg-ban az imént említett Feczkó Csanád (Miskolci VSC) indul, aki mindössze egyetlen Európa Kupa-versenyen nem állhatott dobogóra azok közül, amelyeken részt vett. Tavaly ráadásul ezüstérmes lett az ifjúsági Európa-bajnokságon, így nem volt kérdéses a helye a csapatban. Az 55 kg-osok között Vida András (GYAC) versenyezhet, aki egy-egy aranyat és ezüstöt mutatott fel az EK-ban. Ő az egyike a három győri cselgáncsozónak, aki a saját városában léphet tatamira.

A 60 kg-ban az egy EK-győzelmet elért Szeredás Botond (Nippon), a 73 kg-ban a két bronzérmet begyűjtő Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE) versenyez. A 83 kg-osok között Tóth Benedekért  (Rákosvidéke Hajtós DSE) szoríthatunk, aki valamennyi EK-versenyén dobogóra állhatott. A +90 kg-ban indul a világranglista-vezető Sipőcz Richárd (GYAC), aki a sérülése ellenére az idén is nyert egy Európa Kupa-versenyt, nem is beszélve arról, hogy tavaly élete első világversenyén, az ifjúsági Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre.

A lányok mezőnyében 44 kg-ban a két EK-győzelmet begyűjtő Kardos Tímea (GYAC), 48 kg-ban Varga Brigitta (KSI SE), 52 kg-ban a világranglista-második, valamennyi EK-viadalán dobogós Özbas Szofi (Ceglédi VSE), 57 kg-ban a két EK-versenyt nyert Maróti Alexandra (UTE), 70 kg-ban Gergácz Enikő (Rákosvidéke Hajtós DSE), +70 kg-ban az egy EK-sikert elérő Faragó Petra (Miskolci VSE) áll rajthoz.

A fiúk között Naji Dávid (55 kg, Kaposvári JK), míg a lányok között Kármán Andrea (52 kg, UTE) áll beugrásra készen, de a tartalékok bevetésére csak sérülés vagy betegség esetén lesz szükség.

Az EYOF cselgáncsversenyének helyszíne az újonnan épül Radnóti utcai sporttelep lesz.

(forrás: nso.hu)

Képek

Kispest Open 2015 Strandröplabda Torna című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41