Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Két versenyzőnk is indul a cselgáncsozók ifjúsági Európa-bajnokságán!

Judo szakosztály 2018-06-28

Csütörtökön kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnoksága Szarajevóban. A két vezetőedző, Bíró Norbert és Bejczi Zsuzsanna a sportolók felkészüléséről, állapotáról, valamint a várakozásokról beszélt.

Elutazott a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott 19 dzsúdósa a négynapos, korosztályos Európa-bajnokságra, amelyet Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban rendeznek.

„Az összetartás Győrött zajlott, amelynek az utolsó napjaiban komoly vizsgálaton estek át a versenyzők – adott tájékoztatást Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk vezetőedzője. – Vérvétel volt, mérték, elemezték a testösszetételt, az idegrendszeri működést, valamint azt, hogy milyen állapotban vannak a fiatalok, mennyire leterheltek, s mekkora munkát képes elviselni a szervezetük. Kiderült, hogy fáradtak, de amúgy minden tökéletes, vagyis jól sikerült a felkészülés. A legtöbbjük esetében az derült ki, hogy regenerációra van szükségük, emellett rövidebb és intenzívebb gyakorlatokat kell végezniük.”

Bejczi Zsuzsanna, az ifjúsági leányválogatott vezetőedzője arról beszélt, hogy mindig nagyon nehéz a korosztályos-világversenyek előtt esélyeket latolgatni.

„Rengeteg a befolyásoló tényező. Az eredmény függ a sorsolástól, az adott napi pszichés állapottól, valamint attól, ki mennyire képes összpontosítani következő ellenfelére. A fiatalok még nincsenek teljesen hozzászokva a világesemények hangulatához, ez is megzavarhatja őket. Biztos, hogy jó állapotban vannak, elvégezték a kemény munkát. Kedvező előjel, hogy két versenyzőt leszámítva az összes fiatal szerzett már érmet az idei Európa−kupa-sorozatban. Az előzetes megméretéseket figyelembe véve a reális eredmény egy érem, és egy pontszerző hely lenne a lányoktól.”

A várakozásokban egyetért a két vezetőedző; Bíró hasonló szereplést vár a fiúktól az Eb-n.

Visszafogott reményeik némiképp meglepőek, hiszen tavaly, a kaunasi ifjúsági kontinensviadalon a válogatott egy arany- és négy ezüstérmet szerzett, s a dobogósok közül többen, még az idén is ifjúsági korúak.

A 2017-ben aranyérmes Özbas Szofi úgy remekelt az Európa–kupa-versenyeken, hogy az előző évadhoz képest két súlycsoporttal is feljebb lépett, a 63 kilogrammosok között: két fellépésén kétszer lett első.

A tavaly ezüst-, 2016-ban pedig aranyérmes Sipőcz Richárd nemcsak az ifik között remekelt, áprilisban első lett a lignanói junior Európa−kupa-viadalon a plusz 90 kilósok mezőnyében.

Esélyesként számolhatunk például a 73 kilogrammos Nerpel Gergellyel is, aki az idén felnőtt magyar bajnok lett.

Nemcsak az Európa-bajnoki dobogó a tét Szarajevóban, a legjobb magyar fiú- és leányversenyző kvalifikálja magát az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG SZARAJEVÓ
A magyar indulók
Fiúk
50 kg: Farkas Bence (RHDSE), 50 kg: Gombás Bálint (GYAC), 60 kg: Szatmári György (UTE), 66 kg: Ócsai Sándor (CVSE), 73 kg: Nerpel Gergely (RHDSE), 81 kg: Bajcsev Tamás (BHSE), 90 kg: Vég Zsombor (CVSE), +90 kg: Varga Donát (KSI), +90 kg: Sipőcz Richárd (SZESE)

Leányok
44 kg: Kriza Anna (MVSC), 44 kg: Harmath Eszter (UTE), 48 kg: Kardos Tímea (GYAC), 48 kg: Gyertyás Róza (Koroncó), 52 kg: Ábrahám Titanilla (BHSE), 57 kg: Varga Brigitta (KSI), 63 kg: Özbas Szofi (KSI), 70 kg: Czerlau Jennifer (Miskolci SC), +70 kg: Farkas Szilvia (GYAC), +70 kg: Faragó Petra (MVSC)

(forrás: nso.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41