Dátum: 2018 július 22. (vasárnap) | Magdolna

hírek

Maróti Alexandra: "Nagyon sokat dolgoztam, hogy ide eljussak, és azt kell, hogy mondjam, megérte"

Judo szakosztály 2017-08-01 Megtekintések száma: 959

Mint azt már egy előző cikkünkben írtuk, a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon ott volt klubunk cselgáncsozója, Maróti Alexandra is, aki egyéniben a hetedik, csapatban az ötödik helyen végzett.

Az alábbiakban vele, illetve edzőjével, Maróti Gáborral olvashatnak egy hosszabb interjút, amiben említik az EYOF szereplést is, és az előttünk álló időszakról is beszélnek.

Jelenleg egy kisebb hullámvölgyben vagyok, amiből most minél gyorsabban próbálok kimászni és volt egy sérülésem is, ami gátolt a verseny alatt – kezdte a beszélgetést Szandi. – Egyes speciális technikáimat nem tudtam megcsinálni, ami egy kicsit elvette az önbizalmamat. A hangulat fantasztikus volt, és a családtagjaim és minden magyar nekünk szurkolt. A megnyitó ünnepség nagyon látványos. Nagyon sokat dolgoztam, hogy ide eljussak, és azt kell, hogy mondjam, megérte a sok edzőteremben eltöltött idő ezért az élményért.

Csapatban 5. helyen végeztünk. A harmadik helyért folyó küzdelmek végén egyenlő lett az állás, ezért kisorsoltak egy súlycsoportot, akik újra játsszák a küzdelmet. Számítottam rá, hogy én leszek az, és ez így is lett. Mindent megpróbáltam megtenni a csapatért, és úgy érzem, hogy egy igazságos bírálat során már régen nyertem volna intéssel, hiszen több mint öt percen keresztül folyamatosan én támadtam, és sokszor volt, hogy csak éppen hogy megúszta az ellenfelem az értékelhető dobásokat! Ebben az évben sok küzdelmet nyertem földharc technikával az Európa-kupák során. A bíró ezt nem engedte, mindig megállított! Szerintem ezzel is befolyásolta a küzdelem kimenetelét! Sajnos a végén egy hirtelen mozdulatnál letapadt a lábam, és mivel a másik már sérült volt, nem tudtam átterhelni rá, így elestem és így eldőlt a küzdelem! Most ennyi volt, amit tudtam csinálni! Nagyon csalódott voltam! Nem azért, mert nem tettem meg mindent, hanem azért mert tudtam, hogy az év során ezek az ellenfelek nem okoztak igazán gondot, a legrosszabb esetben is nyertem ellenük a meccs végén! Azóta már sokszor átgondoltam, és most már tudom, hogy tulajdonképpen óriási dolog, hogy képviselhettem az országot az ifjúsági olimpián, hiszen ide is csak néhányan jutottak el, és dolgozom rajta, hogy legközelebb jobb formában már én nyerjem meg ezeket a fontos meccseket! Nincs sok idő merengeni, mert jövő héten már utazunk Chilébe az ifjúsági világbajnokságra, úgyhogy az edzőm is azt mondta, hogy gyorsan sírjam ki magam, aztán álljunk neki a munkának!"

Hasonló véleményen van versenyzőnk edzője is:

Szandi egy előző heti bokasérüléssel indult a versenyen, ami ahhoz képest, hogy egy héttel előtte még menni sem tudott, nem hogy küzdeni, éppen hogy elfogadható állapotba került a versenyre! Így viszont a felkészülés már nem úgy sikerült, ahogy terveztük! Azokon a meccseken, ahol sikerült odafigyelni, hogy ne terhelje a rossz bokáját mindig nyertesen jött le a szőnyegről. Ez viszont egy küzdősport, így „teljes fegyverzet” nélkül nehéz nyerni! Szerintem a jövőre kell koncentrálni, menni tovább, hiszen jövőre is van Európa-bajnokság. Szandi az idén váltott súlycsoportot, és a nulla pontról a világranglista második helyéig küzdötte fel magát az EB előtt. Óriási teljesítmény, hiszen sokan két három év alatt gyűjtöttek annyi pontot, mint ő ebben az évben. Ez azonban sokat kivett belőle, és a judo szövetség is magasra tette a mércét a VB, EB, EYOF, kvalifikációval kapcsolatban. Kényszerpályán mozogtunk egész évben, és tény, hogy egy kicsit elfáradtunk a cél előtt! Voltunk már hasonló helyzetben, úgyhogy tudom, hogy most is kimászunk belőle! Ezen dolgozunk továbbra is! Jövő- héten világbajnokság a világ másik felén, Chilében. Szandi kiemeltként indul a versenyen, de tudjuk, hogy ez itt nem sokat jelent, hiszen az 57kg-ban az első 15-ből bárki odaérhet az elejére. Ez a lányoknál a legnagyobb és legkeményebb súlycsoport, de mi sem megyünk felemelt kézzel! Ebben az évben két Európa-kupát is sikerült neki megnyerni, ahol világbajnokság szintű mezőny volt, és mindenhol érmes vagy pontszerző volt, ha jó lábbal kel fel és egészséges, akkor itt is kijöhet egy jó szereplés!"

GRATUÁLUNK ÉS SOK SIKERT KÍVÁNUNK!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41