Dátum: 2018 december 11. (kedd) | Árpád

hírek

Pontszerző helyen kezdett Monori Dániel a cselgáncs junior-világbajnokságon!

Judo szakosztály 2017-10-19 Megtekintések száma: 717

Monori Dániel és Beringer Fatime révén két, pontszerző helyezéssel kezdett a magyar cselgáncsválogatott a Zágrábban zajló junior-világbajnokságon. Mindkét fiatal a hetedik helyen zárt, csakúgy, mint egy hónappal ezelőtt, a korosztály Európa-bajnokságán.

Három magyar cselgáncsozó lépett tatamira a Zágrábban zajló junior-világbajnokság első napján. Közülük ketten ugyanabban a súlycsoportban szerepeltek, így két kategóriában magyar versenyző nélkül bonyolították le a küzdelmet. A 48 kg-osok között eredetileg indult volna az ifjúsági világbajnok Varga Brigitta, a KSI SE versenyzője azonban végül az 52 kg-osok között szerepel csütörtökön.

Monori Dániel (jobbra) a dobogón (Forrás: EJU)

A nyitónapon két pontszerző helyezésnek örülhettünk, az eredményért az 55 kg-ban induló Monori Dániel dolgozott meg a leginkább. Az UTE dzsúdósa az első körben a guatemalai Cesar Chin-Chinnél két-, majd a másodikban az örmény Gaspar Hajrapetjan ellen egy vazari értékű akcióval bizonyult jobbnak. A negyeddöntőben aztán a grúz Vano Niniasvili megállította a magyar versenyző menetelését, méghozzá ipponnal. A vigaszágon a kazah Dami Bolatbekov is ipponnal nyert Dani ellen, aki így az Európa-bajnokághoz hasonlóan a hetedik helyen zárt.

Szintén hetedik lett Beringer Fatime is a 44 kg-osok küzdelmében, ezzel a KSI SE sportolója is megismételte az Európa-bajnoki eredményét. Fatime erőnyerőként kezdett, majd ipponnal nyert a román Lidia Marin ellen, hogy azt a negyeddöntőben ugyanúgy kapjon ki az üzbég Gulnur Muratbajevától. A vigaszágon egyetlen vazari döntött az orosz Krisztyina Bulgakova elleni mérkőzésén, amit sajnos a rivális ért el.

A nap harmadik magyar indulója, az ugyancsak 44 kg-ban versenyző Klein Dorinát alaposan megtréfálta a sorsolás. A ceglédi dzsúdós ugyan erőnyerő volt, de utána rögtön alulmaradt a belga Lois Petit-vel szemben. Mint utólag kiderült, az ifjúsági korú versenyző a későbbi bronzérmessel mérkőzött meg első és egyben utolsó fellépésén.

A nyitónapon kiosztott négy aranyérem három országba került, a japánok duplázni tudtak. A legboldogtalanabbak vélhetően az azeriek voltak, akik ugyan mindkét fiúkategóriában döntőbe jutottak, de „csak” két ezüstérem jutott nekik.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, ZÁGRÁB
Végeredmény
Fiúk. 55 kg: 1. Dzsaba Papinasvili (Grúzia), 2. Natig Gurbanli (Azerbajdzsán), 3. Unubold Lkhagvajamts (Mongólia) és Baujrzsan Narbajev (Kazahsztán)… 7. Monori Dániel. 60 kg: 1. Szugimoto Tajgo (Japán), 2. Karamat Huszejnov (Azerbajdzsán), 3. Amrbold Jagvaraldorj (Mongólia) és Koga Genki (Japán), magyar induló nem volt
Lányok. 44 kg: 1. Kuboj Nina (Japán), 2. Abiba Abuzsakinova (Kazahsztán), 3. Krisztyina Bulgakova (Oroszország) és Lois Petit (Belgium)… 7. Beringer Fatime, Klein Dorina helyezetlen. 48 kg: 1. Amber Gersjes (Hollandia), 2. Laura Martinez Abelenda (Spanyolország), 3. Melissa Hurtado Munoz (Kuba) és Marusa Stangar (Szlovénia), magyar induló nem volt.

(forrás: nso.hu)

Képek

UTE Kiállítás című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41