Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Súlycsoportváltás után is remekelnek az UTE judósai!

Judo szakosztály 2017-03-25

Az UTE judo szakosztálynál elindult a menetelés az ifjúsági Európa-kupákon. Az olaszországi Follonicába hat versenyzővel utazott el a csapat, Kármán Andrea ezüstérmet, Harmath Eszter ötödik, míg Maróti Alexandra hetedik helyezést ért el


A következő válogatón, a zágrábi Európa-kupán, és az azt követő edzőtáborban az újpesti csapat szintén hat versenyzővel vett részt, s Maróti Gábor edző vezérletével ismét szép sikereket értek el a lányok.

Maróti Alexandra arany-, Kármán Andrea bronzérmes lett, míg az elsőéves Harmath Eszter az ötödik helyen végzett. Az edzőtáborhoz csatlakozott Béky Sándor vezérletével még hat fiatal versenyző, hogy edzhessenek a verseny résztvevőivel és láthassák, milyen munka vár rájuk, ha a nemzetközi szintet szeretnék elérni.
 
Maróti Gábor edző, a következőként fogalmazta meg lányai teljesítményét: „Helyére kerültek a dolgok az UTE két ifjúsági korú lány versenyzőjénél, az ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Maróti Alexandra és edzőpartnere, a háromszoros Európa-kupa-érmes Kármán Andrea végre jó úton haladnak az idei világ- és Európa-bajnokság felé.

Maróti Alexandra – közös döntés alapján – a tavalyi sikerek után súlycsoportot váltott, fellépett az 57 kilogrammba, amely nem ment zökkenőmentesen. Nem volt könnyű döntés, mivel a világranglistán még mindig az első az 52 kilogrammban, azonban ezt el kellett engedni, s újra kell építeni mindent: erőt, technikát, taktikát. Az év végi ifjúsági országos bajnokságon már láthatóak voltak az új technikák, amelyeket be kellett építeni a munkába, de igazán csak a zágrábi giga mezőny legyűrése volt valódi visszaigazolás, hogy jó a koncepció, aminek az útján elindultunk. Az aranyérmet nem kell megmagyarázni, és ez így rendben is van.


Kármán Andrea a tavalyi kulcscsonttörése miatt sajnos lemaradt az előző évi kvalifikációs Európa-kupákról, ezért természetesen nagyon el volt keseredve, sokan nem számoltak vele. Az év végén akár csak Alexandra, ő is súlycsoportot váltott, és mondhatni fel kellett nőni ehhez a súlycsoporthoz, legfőképpen, mert a magyar mezőnyben többen is versenyben vannak az 52 kilogrammban a világversenyen való indulásért. Andi szorgalmával lépésről lépésre jött feljebb, és az idei két Európa-kupa-érme után, ellentmondást nem tűrően gyűjtötte be a junior ob-aranyat is. Természetesen szkeptikusok mindkét lány esetében voltak, de aki ismeri igazán őket, ott nem volt , nem lehetett kétely.”

S még egy örömteli hír az UTE házatájáról! Az olimpiai ezüstérmes Csák József ismét az UTE edzői gárdáját erősíti. Elsődleges feladata az utánpótlásbázis vezetése, összefogása, de versenyzőként és edzőként megszerzett tapasztalatával igen nagy segítségére van az UTE edzői és versenyzői csapatának.

(forrás: judoinfo.hu)

Képek

I.Farsangi Teremtorna - 2019.február 9. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41