Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Bejelentette a visszavonulását Burján László U23-as Európa-bajnok cselgáncsozó.

Judo szakosztály 2011-09-23

Most hetvenegy kiló vagyok, de az elmúlt hetekben nem volt gond a súlyommal, a Honvédnál sikerült jól beállítani. Összecsaptak a fejem felett a hullámok, úgyhogy azt nem mondanám, hogy kirobbanóan jó a kedvem, de néhány napnyi szomorkodás után most már igyekszem a jó oldalát nézni a történteknek” – fűzi hozzá a huszonhat esztendős judós.A 60 kilós Burján ezüstérmet nyert a 2004-es budapesti junior-világbajnokságon, felnőttként pedig a legnagyobb sikerét 2007-ben érte el, amikor második lett a varsói világkupaversenyen.
 

A 2006-os moszkvai U23-as Eb-n a dobogó harmadik fokára állhatott, 2007-ben a salzburgi U23-as Európa-bajnokságon pedig aranyérmet nyert, legyőzve többek között az azóta felnőtt világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet begyűjtő ukrán Zantaraját is.

Az évek során négy Világkupa-érmet is szerzett, volt dobogós Varsóban, Prágában, Bécsben és a budapesti Hungária-kupán is.
A világranglistán jelenleg a 47. helyen jegyzik, a legfrissebb olimpiai kvalifikációs rangsorban a 29. helyen áll – a szabályok szerint a férfiaknál az első huszonkét nemzetbeli indulhat a londoni olimpián.
 

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41