Dátum: 2024 február 22. (csütörtök) | Gerzson

hírek

Serdülő Judo OB 2013

Judo szakosztály 2013-11-10

Tegnap rendezték meg a Serdülő A OB-t Győrben a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban, amelyen a 1999-2001 között születettek 18 súlycsoportban mérhették össze erejüket. A résztvevők létszáma mind a fiúknál, mind a lányoknál meghaladta az előzetes várakozásokat, a tervezett három tatami kevésnek bizonyult a több mint 200 versenyzőt felvonultató versenyen. A szervezők gyors intézkedésének köszönhetően négy tatamin kezdődhettek meg a küzdelmek. A négy újpesti lány mérlege 12 mérkőzésen 11 győzelem 1 vereség, amelynek eredménye Kármán Andrea első éves serdülőként megvédte bajnoki címét, Balog Laura és Maróti Alexandra a tavalyi ezüstérem után felléphettek a dobogó legfelső fokára és Ferencz Brigitta első magyar bajnokságán bronzérmet szerzett.

A decemberben megrendezésre kerülő csapatbajnokságot a lányok aranyeséllyel várhatják. A fiúk versenyén minden súlycsoportban láthattunk kiegyenlített és remek küzdelmeket. Az évközben elvégzett munka meghozta gyümölcsét versenyzőinknek. Pongrácz Bence, aki címének megvédésére készült és Királyházi Dénes tudása kimagaslott a súlycsoporton belül, magabiztosan szerezték meg az aranyérmet. Illés Tamás a lehetetlent nem ismerve menetelt a bronzéremig. Nyíri Péter az 5. helyen fejezte be a versenyt, pillanatnyi kihagyását az ellenfele a bronzmeccsen kihasználta. A napot és a versenyt a -40kg-os küzdelmei zárták, amelyben Szatmári György a döntőig menetelt, ahol a vezető bíró versenyzőnk által végrehajtott karfeszítést ipponra értékelte, majd miután tanácskozott oldalbíróival visszavonta döntését. A vitatott ítélet után, ellenfele, a lélektani előnyét kihasználva megnyerte a mérkőzést és az aranyérmet.
A remek eredményekhez gratulálunk versenyzőinknek, szüleiknek valamint a felkészítő edzőknek, Horváth Lászlónak, Maróti Gábornak és Illés Sándornak.

Eredmények: 

 A lányoknál :Balog Laura    I.hely

                      Kármán Andrea   I.hely

                      Maróti Alexandra   I.hely

                      Ferencz Brigitta   III. hely

 A fiúknál: Pongrácz Bence   I.hely

                 Királyházi Dénes   I.hely

                 Szatmári György  II.hely

                 Illés Tamás  III.hely

                 Nyíri Péter   V.hely

  

 

Edzőik :Horváth László, Illés Sándor,Maróti Gábor

 További képek: www.facebook.com/Ujpesti.Torna.Egylet.Hivatalos

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41