Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Tizenegy magyar érmet hozott a 33. Atom Kupa nemzetközi junior cselgáncsverseny!

Judo szakosztály 2018-07-18

A 73 kilogrammos Gunics Endre (Domaszéki JISE), a 81 kilogrammos Rajkai Róbert (Százhalombatta) és a 90 kilogrammos Tóth Apor (Miskolci VSC) tiszteletére is eljátszották a Himnuszt a Gesztenyés utcai ASE-sportcsarnokban, ahol huszonkilenc ország 362 judósa lépett tatamira.

Az Európa-kupa viadalon a három arany mellett a magyar válogatott négy ezüstérmet – Gőz Roland (81 kg, KSI SE), Waczulik Richárd (+100 kg, UTE), Beringer Fatime (44 kg, KSI SE) és Tóth Fanni (78 kg, KSI SE) – és négy bronzérmet – Feczkó Csanád (55 kg, Miskolci VSC), Kozma Ákos (66 kg, Kaposvári JK), Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC) és Farkas Szilvia (+78 kg, Győri AC) – is gyűjtött.

A magyar mérleg öt ötödik – Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK), Kurtán Zsombor (81 kg, Egri VSI), Árvai Péter (100 kg, Ceglédi VSE), Szládovics Patrícia (44 kg, Nippon Sport Judo Club) és Varkas Fanni (44 kg, Ippon Judo Tatabánya) – és három hetedik – Vida András (60 kg, Győri AC), Ábrahám Titanilla (52 kg, BHSE) és Varga Brigitta (57 kg, KSI SE) – helyezéssel teljes.

A verseny egyetlen paksi indulója, Veres Marcell (81 kg) az első fordulóban az osztrák Hannes Kletzenbauer ellen győzött, a másodikban kikapott a cseh Pavel Svectől, így véget ért számára a viadal.

– Erős verseny volt. A közel négyszáz induló már előrevetítette, hogy milyen lesz a színvonal. A 29 ország, akik ide elhozzák a versenyzőiket, már tudják, hogy mire számíthatnak – mondta Keszthelyi László, az Atomerőmű SE edzője.

– Egymás után bonyolítják le a lengyel, magyar és cseh viadalt az Európa-kupában. Több nemzet válogató viadalnak tekinti ezeket az Európa-bajnokság előtt. Sokan itt teljesítik a kvalifikációhoz szükséges kritériumokat, ráadásul fel is tudnak készülni a versenyekre. A junior korcsoport számára csütörtökig Pakson edzőtáborozás következik, majd hétvégén Prágában folytatódik az Ek-sorozat. Nagyon erős volt az ukrán és az olasz csapat, de a magyaroknak is jól sikerült ez a viadal. Kicsit szétszórodott a mezőny, az élmezőnyben záró sportolók különváltak. Veres Marcellnek sokat javult a fizikuma, a későbbiekben számára határ a csillagos ég.

(forrás: teol.hu)

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41